VW / Skoda Data Analyzer

Geschreven door

VW/Skoda Data Analyzer

Project VW/Skoda Data Analyzer is ontstaan om gegevens aan te leveren voor gebruik in analyses in de afstudeerscriptie van een van mijn vrienden. Het doel was om via de online voorraadmodule van volkswagen alle verkopen te registreren met alle relevante data die uit de website te halen valt.

Na een korte analyse van de voorraadmodule op de website kwam ik er achter dat de voorraadmodule van volkswagen (en bijbehorende merken van volkswagen) op een aparte server draait, deze wordt via een frame in de html op de site getoont. Daarnaast heeft deze pagina zijn eigen subdomein. Er was mij gevraagd of het mogelijk was om via een spider de verkopen te registreren en het werd mij al snel duidelijk dat dit vrij eenvoudig uit te voeren was. Belangrijk was dat per verkoop te zien was bij welke dealer deze verkocht was en alle informatie met betrekking tot het model.

Ik heb voor dit project besloten om deze in C/C++ te schrijven omdat deze applicatie op mijn Linux server ging draaien. Het programma dagelijks op mijn main server op een vast tijdstip via cron kon laten draaien. Voor data opslag heb ik voor MySQL gekozen in combinatie met phpMyAdmin om  de data te exporten naar CSV zodat dit in IBM SPSS en Excel kan worden geimporteerd.

Door views aan te maken kan snel en eenvoudig verschillende data worden getoont zoals voorraadomzet snelheid, dealervoorraad in aantallen en waarde, gemiddelde omzet per dealer en nog veel meer. In de onderstaande screenshots is de comlete layout te zien. Zodra ik de tijd heb zal ik deze pagina uitbreiden met stukken code en de queries.

 

Views van de tabel Layout van de MySQL tabel

Lees 1411 keer Laatst aangepast op vrijdag, 06 januari 2017 13:47
Meer in deze categorie: « Welkom Grafieken »
Log in om reacties te plaatsen