Separator - CLIEOP03 naar SEPA Converter

Geschreven door

CLIEOP03 naar SEPA converter

Separator is een programma die de overstap naar SEPA simpel en voordelig maakt door CLIEOP03 naar SEPA / PAIN bestanden om te zetten. Het programma zet rekeningnummers automatisch om naar IBAN door online bronnen te raadplegen en slaat vervolgens deze IBAN nummers lokaal op. Er hoeft bij het omzetten van CLIEOP03 naar SEPA bij crediteur- en salarisbetalingen niets ingevoerd te worden, voor incasso's geldt dat er een incassantid moet worden opgegeven. Met CLIEOP03 bestanden wordt een incassantid niet gebruikt, het nieuwere SEPA bestand moet deze code verplicht bevatten.

Update: CLIEOP02 wordt ook ondersteund in de nieuwe versie.

Hoe werkt het omzetten naar SEPA bestanden?

Wanneer u over een CLIEOP03 bestand beschikt en deze wilt omzetten naar SEPA selecteert u het CLIEOP03 bestand in het programma. Vervolgens selecteert u waar het programma het SEPA bestand moet opslaan op uw computer. Bij de volgende stap leest het programma de gegevens uit het CLIEOP03 bestand, kijkt of er rekeningnummers zijn waarvan de IBAN niet bekend is en laat dan een preview zien met de gegevens die gebruikt zullen worden om het SEPA bestand samen te stellen.

Soms kan het voorkomen dat een nummer (nog) niet gevonden kan worden, u zult in dit geval handmatig de IBAN en BIC nummers moeten opgeven die ontbreken. Van alle CLIEOP03 bestanden die het programma verwerkt worden de IBAN nummers opgeslagen om deze later opnieuw te gebruiken. Het invoeren van een IBAN is dus eenmalig, de eerst volgende keer dat u een CLIEOP03 bestand om zet zal het nummer wel bekend zijn.

 

 

Systeemvereisten

Separator heeft de volgende minimum systeemvereisten:

  • 512MB - 1024MB Werkgeheugen
  • 3 Ghz pentium 4 of hoger
  • 50 - 250 MB schijfruimte
  • Windows XP/2003/Vista/2008/7/8

 

 

 

Meer in deze categorie: Welkom »
Log in om reacties te plaatsen